Ga voor goud!

Het is niet altijd goud wat er blinkt. Dat geldt misschien voor een hoop andere dingen, maar niet voor gouden sieraden. Want wie houdt er nou niet van hier en daar een beetje goud aan zijn of haar lijf? Je mag jezelf natuurlijk ook compleet behangen in het goud. Zoals de Engelsen zo mooi zeggen: ‘whatever floats your boat’! 

Custom made sieraden

Het mooiste is natuurlijk wanneer een sieraad een bepaald verhaal of aandenken met zich meedraagt. Dat maakt dat een sieraad alleen bij jou past.  Je kunt bijvoorbeeld een monogram ring met je eigen initialen laten maken. Of een gouden ketting met een plaatje waarop je een tekst of afbeelding kunt laten graveren.  Ben je meer het koele type? Dan staat zilver jou mooier. Je kunt ook voor een naamketting kiezen, of de naam van je partner. Die kun je de ander natuurlijk ook schenken! Heb je al wat meer serieuze plannen met je vriend of vriendin? Dan kun je ook voor een gegraveerde verlovingsring voor jouw liefje gaan. Bijvoorbeeld met de datum waarop jullie verkering kregen of de geplande trouwdatum. Na een verlovingsring volgen er meestal vrij snel trouwringen. Maak van jullie trouwringen ook iets speciaals, want als het goed is loop je hier de rest van je leven mee rond. 

Diamonds are forever

Ja, jullie weten het wel diamonds are a girl’s best friends. Je laat haar bij het schenken van deze glinsterende diamanten krijsen van puur geluk! Even wat feitjes over diamanten. Diamanten komen in diverse kleuren voor. Over het algemeen geldt: Zoveel te kleurlozer een diamant is zoveel te briljanter en  kostbaarder. De kleuraanduidingen van de meest kostbare ‘doorzichtige’ diamanten zijn: River (heel fijn wit), Top Wesselton (fijn wit) en Wesselton (wit, standaardkwaliteit). Dan heb je ook nog fancy diamonds die ook wel,  fancies genoemd. Dit zijn duidelijk en gelijkmatig gekleurde diamanten en deze vertegenwoordigen slechts één procent van de wereldwijde productie. In het bijzonder intens roze en rood gekleurde diamanten zijn buitengewoon kostbaar en ze zijn ook nog eens erg zeldzaam. Dat maakt dat die alleen voor de rijken der aarde zijn weggelegd. Geen zorgen, er zijn ook betaalbare diamanten die jouw onbetaalbare liefde weten te bekronen.  

Spreken is zilver zwijgen is…

Je zou denken goud is goud. Maar zo is het niet helemaal. Goud komt in verschillende soorten en maten voor. De massa van goud wordt uitgedrukt in karaat. Even technisch hoor, één karaat is een 24ste massadeel puur edelmetaal. Dat betekent dus dat 24 karaat puur goud is. Dat lijkt heel mooi er is alleen een klein probleempje. Dit goud is zo zacht als boter dus je kunt het eigenlijk niet dragen want het valt zo uit elkaar. Daarom wordt er vaak koper of zilver toegevoegd aan het goud. Dan ontstaat er een legering die wel sterk genoeg is om mee te pronken. Goud is verkrijgbaar in de volgende karaten 14, 18, 20, 22 en 24. Dan kun je ook nog kiezen welke kleur goud je wilt. Want met het maken van de legering kun je de kleur van het goud bepalen. Giet je wat extra koper bij het goud dan krijg je roségoud. Voeg je meer zilver bij het goud dan krijg je witgoud. Wat of waar je ook voor kiest, schitteren zul je!